Heerlen houdt 23,9 miljoen euro over

Gepubliceerd op 24/05/2023 om 16:24
Laatst bewerkt op 24/05/2023 om 16:52

Hoewel 2022 als gevolg van de coronapandemie en het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne een zeer dynamisch jaar was, sluit de gemeente het boekjaar af met een positief saldo van bijna 24 miljoen euro. Toch waarschuwt financieel wethouder Martin de Beer voor de vele onzekerheden in 2023.

De college wil een deel van het overschot inzetten om de inwoners ook dit jaar een energietoeslag uit te betalen. Ook kan er nu extra geld worden vrijgemaakt voor de ontwikkeling van diverse gebieden binnen de gemeenten. De plannen van het college moeten wel nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Die buigt zich eind juni over het voorstel.

Als het voorstel wordt aangenomen dan blijft van de miljoenen nog 500.000 euro over om toe te voegen aan de algemene reserve.

Wethouder Martin de Beer is tevreden over de financiële afronding van 2022 maar geeft aan dat er nog veel onzekerheid is over 2023. "De inflatie, stijgende rente en hoge energieprijzen zorgen dit jaar en volgende jaren voor veel onzekerheid in onze gemeentelijke begroting", zegt De Beer.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties