Heerlen gaat geen 24 miljoen euro neerleggen voor renovatie Royal

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 21/12/2023 om 13:57
Laatst bewerkt op 21/12/2023 om 14:50

Het college van de gemeente Heerlen vindt dat de renovatie en uitbreiding van de nieuwe Royal een stuk goedkoper kan en moet. Het huidige plan zou namelijk 24 miljoen euro gaan kosten.

Het monumentale Royal Theater is aan een grondige renovatie toe. Hierbij wordt het gebouw aan het Stationsplein in Heerlen ook verduurzaamd. In de planning zijn twee nieuwe filmzalen en een horecagedeelte opgenomen.Ook zijn diverse productieruimtes voor filmmakers gepland in het theater. Door juist die ruimtes uit het plan te halen en te verplaatsen naar het gebouw aan de overkant van straat kunnen de plannen volgens wethouder Jordy Clemens een stuk goedkoper worden. 

Binnenkort denkt de wethouder het precieze prijskaartje voor de renovatie en verbouwing duidelijk te hebben. Hij hoopt volgens dagblad De Limburger ook nog een subsidie te krijgen omdat het pand een rijksmonument is. Als de gemeenteraad vervolgens groen licht geeft dan kan de verbouwing eind volgend jaar van start gaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties