Heerlen en Michel Huisman handelden correct bij subsidie gevelfonds

foto © ZO-NWS | Google Maps
Gepubliceerd op 17/04/2024 om 12:59
Laatst bewerkt op 17/04/2024 om 14:24

Het gerechtshof in Den Bosch oordeelt dat de gemeente Heerlen en kunstenaar Michel Huisman correct hebben gehandeld bij het verstrekken van de opdracht en de subsidie voor het verfraaien van enkele gevels in de Heerlense binnenstad.

Twee bedrijven hadden een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Heerlen en de kunstenaar. Die bedrijven vinden dat het project Europees aanbesteed had moeten worden. Volgens de rechters was dat echter niet nodig aangezien het bedrag daarvoor te laag was. Volgens één van de twee bedrijven zou - via vervolgopdrachten - wel degelijk het normbedrag van aanbestedingen worden overschreden en ging derhalve in hoger beroep. Volgens het gerechtshof is er echter geen sprake van een vervolgopdracht aangezien Huisman in dienst is van de gemeente.

Met het project en de subsidies wil de gemeente de gevels in de binnenstad weer in oude glorie herstellen aangezien de huidige pompeuze, moderne puien vaak niet passen in het straatbeeld van de stad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties