Heerlen budgetteert 26 miljoen voor Romeins Museum en Cinema Royal

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 13/06/2024 om 11:43
Laatst bewerkt op 13/06/2024 om 15:16

De gemeente Heerlen wil ruim 26 miljoen budgetteren voor de nieuwbouw van het Romeins Museum (het huidige Thermenmuseum) en de Cinema Royal in de monumentale Royal bioscoop. Tijdens de commissievergadering bleek al een groot deel van de politieke partijen voorstander te zijn van de plannen.

Hoewel de gemeente tegelijkertijd een nagenoeg zelfde bedrag moet bezuinigen, vindt een raadsmeerderheid dat er in genoemde twee 'Heerlense parels' geïnvesteerd moet worden. Het Thermenmuseum wordt verzelfstandigd en krijgt een nieuwe naam: Romeins Museum. Daarbij hoort, zo vindt de politiek, een nieuw gebouw waarmee de Heerlense geschiedenis ook in de toekomst is geborgd.

Stichting Filmhuis De Spiegel ambieert een volwaardig filmhuis in Heerlen. Mede door de restauratie van het Royal theater worden drie filmzalen gerealiseerd, met horeca, ontvangst- en congrescentrum, plus een audiovisuele ruimte waar alle schakels van de filmketen worden ondergebracht.

Een andere publiekstrekker in het Heerlense centrum is het beoogde stadszwembad in de voormalige kerk aan de Laanderstraat. Ook hierover wil de gemeenteraad op 26 juni een besluit nemen. De daarmee gemoeide kosten komen pas in een later stadium aan de orde.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties