Hard voor Taal in Beekdaelen is een groot succes

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/06/2024 om 14:23
Laatst bewerkt op 20/06/2024 om 15:37

Het project Hard voor Taal heeft zijn vruchten afgeworpen in Beekdaelen. Het taalaanbod voor jonge kinderen is verrijkt en de afstemming tussen kinder- en peuteropvang en de basisschool is verbeterd.

Hard voor Taal ging eind 2021 van start met als doel de taalontwikkeling te stimuleren. Bovendien helpt het taalachterstand in een vroeg stadium te ontdekken. Volgens schooldirecteur Lilian Knooren van basisschool Hulsberg heeft Hard voor Taal zeker een meerwaarde. "Zo’n 25 procent van de vierjarige kinderen start met een taalontwikkelingsachterstand op de basisschool. Als een kind de taal niet goed beheerst, bestaat het risico dat er op de verschillende vakgebieden achterstanden ontstaan, zoals begrijpend lezen en rekenen.

Kinderdagverblijven, peuteropvang en alle basisscholen van de schoolkoepels Movare, INNOVO en Kindante hebben in het kader van Hard voor Taal afspraken gemaakt en een zogenaamd stroomschema ontwikkeld. Hierdoor verloopt de overgang naar de basisschool voor kinderen met en zonder ondersteuningsbehoefte soepeler.

Het project heeft de steun van de gemeente Beekdaelen. Wethouder Peter Janssen is blij dat het project is opgenomen in het taalaanbod van de scholen in Beekdaelen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties