Handbiketeam haalt goud

foto: Facebook Wil Houben
Gepubliceerd op 9/07/2024 om 09:57
Laatst bewerkt op 9/07/2024 om 10:41

De uit Voerendaal afkomstige Tom Greten heeft onlangs met zijn team goud gehaald tijdens een Handbikebattle in Oostenrijk. Het was voor het eerst dat het team Adelante Summitriders deel nam aan de wedstrijd.

De start was bij de tolpoort van de Kaunertalergletscherstrasse; drie kilometer buiten het dorp Feichten, op 1287 meter hoogte. De finish lag twintig kilometer verderop bij de Ochsenalm op 2150 meter hoogte. Een hele klimpartij laat een een trotse Voerendaalse burgemeester Wil Houben weten via Facebook. 

De gouden medaille is een belangrijke mijlpaal na een moeilijke periode. Een jaar geleden liep Tom Greten bij een valpartij met zijn motor een dwarslaesie op. Na een loodzware revalidatie vond hij als sporter een nieuwe uitdaging in het handbiken. 

foto: Facebook Wil Houben

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties