Grote brand in sportcomplex in Sittard

foto: iStock
Gepubliceerd op 11/12/2022 om 08:43
Laatst bewerkt op 11/12/2022 om 09:15

In Sittard heeft een grote brand gewoed in een sportcomplex aan de Rijksweg Zuid. De brand werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.30 uur ontdekt.

Aanvankelijk werd een buitenbrand gemeld. Maar toen bleek dat er in de loodsen een flinke brand woedde schaalde de brandweer groots op. Blusvoertuigen uit de hele regio werden naar de brand in Sittard gestuurd. Onder meer vanuit de kazernes Brunssum, Hulsberg en Kerkrade werd assistentie verleend.

In het complex zit een fitnesscentrum en tennis- en padelbanen. Eén van de loodsen is daarbij compleet verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij. Roetdeeltjes zijn neergeslagen in de wijk Ophoven. Er zou geen asbest zijn vrijgekomen.

Vanwege de brand werd het treinverkeer zondagochtend enkele uren stilgelegd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties