Grond onder school Klimmen verkocht voor bouw appartementen

foto: Gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 19/04/2023 om 07:47
Laatst bewerkt op 19/04/2023 om 07:55

De Gemeente Voerendaal heeft bij de toekomstige Open Club Klimmen gronden verkocht voor de bouw van 24 appartementen. De koopovereenkomst werd maandag getekend.

Grouwels Daelmans Projectontwikkeling BV wordt de nieuwe eigenaar van de grond waar nu nog het schoolgebouw staat. Zodra de basisschool Ummer Clumme naar het nieuwe gebouw is verhuisd wordt de oude school gesloopt en start de bouw van de appartementen. Dat is naar verwachting eind volgend jaar.

Volgens wethouder Ruud Braun voorzien de woningen in een behoefte. "De toekomstige bewoners van de appartementen komen op een prachtige plek te wonen. De appartementen zorgen voor een mooie verbinding tussen het Open Club-gebouw en het dorp van Klimmen", zegt Braun.

De 24 levensloopbestendige koopappartementen worden verdeeld over twee gebouwen van ieder drie etages. De projectontwikkelaar werkt het plan nu verder uit.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties