Groen licht voor drie bouwplannen in Brunssum

Gepubliceerd op 31/01/2024 om 12:08
Laatst bewerkt op 31/01/2024 om 13:33

De gemeenteraad in Brunssum heeft dinsdag ingestemd met drie bouwplannen in de gemeente. Het gaat over twee locaties in Treebeek en Amstenraderveld en de voormalige kerk van de Langeberg.

Over de kerk was de gemeenteraad het snel eens. Unaniem stemden de raadsleden in met het plan waarbij het monumentale kerkgebouw behouden blijft en er 14 appartementen gecreëerd worden.

Het woonzorgcomplex aan de Komeetstraat in Treebeek kreeg uit eindelijk van de Lijst Brunssum Lokaal de voordeel van de twijfel. De partij waarschuwt wel ervoor dat Brunssum al veel zorgwoningen heeft, waardoor ook de WMO-kosten stijgen. Bovendien dragen seniorenwoningen alleen maar bij aan de vergrijzing. Alleen BBB Lijst Palmen stemde tegen het plan. De partij heeft zo zijn bedenkingen omdat er nog zienswijzen zijn ingediend tegen het plan die nog afgehandeld moeten worden.

Mede om deze reden had de fractie eerder die avond al verzocht om de bouwplannen van de Komeetstraat en Trichterweg van de agenda af te voeren. Ook het plan om twee appartementencomplexen met drie woonlagen te creëren op de hoek van de Trichterweg en de Allee kan geen goedkeuring krijgen van de partij. De Lijst Brunssum Lokaal wijst op de parkeerproblematiek en de vele verkeersbewegingen over het toch al omstreden fietspad aan de Trichterweg. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties