Gouverneur brengt werkbezoek aan Navo hoofdkwartier in Brunssum

foto: Headquarters Joint Force Command Brunssum
Gepubliceerd op 24/05/2023 om 16:54
Laatst bewerkt op 24/05/2023 om 17:32

Gouverneur Emile Roemer heeft woensdag het Navo-hoofdkwartier in Brunssum bezocht. Hij spraak daar met de commandant van de basis, generaal Gugliemo Luigi Miglietta.

Eén van de punten die besproken werden is de inzet van de basis voor Brunssum en de directie omgeving. Volgens het Limburgs Instituut voor Ontwikkeling & Financiering, LIOF, is de jaarlijkste spinn-off van de basis en het Navo-personeel tientallen miljoenen euro's. Indirect zorgt de aanwezigheid van de basis bovendien voor veel banen.

Het werkbezoek werd afgesloten met een lunch. "Het is voor mij een grote eer hem te hebben mogen ontvangen", laat generaal Miglietta weten. "Ik ben zeer dankbaar voor de ondersteuning, die wij continu ontvangen van de Provincie Limburg en de Gemeente Brunssum. Onze mensen voelen zich thuis in Limburg."

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties