Gokhal in Schinveld moet alsnog boete betalen

Foto: iStock
Gepubliceerd op 19/04/2024 om 15:47
Laatst bewerkt op 19/04/2024 om 16:59

Gokhal FunPlanet in Schinveld moet van de rechter alsnog een boete van ruim 86.000 euro betalen. FunPlanet kreeg die boete voor het open zijn zonder de benodigde vergunning.

De nieuwe eigenaar nam in 2016 de zaak (met 45 speelautomaten) over en ging ervan uit hij verder kon op basis van de oude exploitatievergunning. Dat bleek echter niet zo te zijn. Met de nodige vertraging verleende de gemeente Beekdaelen - met terugwerkende kracht - alsnog de benodigde vergunning. Daarmee was voor de gemeente de kous af.

De Kansspelautoriteit ziet het echter anders. De gokhal was zo'n 2,5 jaar open zonder vergunning en vandaar deze boete. Een bezwaar bij de toezichthouder op de Wet op Kansspelen werd afgewezen. Daarna volgde de gang naar de rechter die nu bepaald heeft dat boete overeind blijft.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties