Goed schuttersseizoen voor schutterij uit Oirsbeek

foto: Facebook Schutterij Oirsbeek
Gepubliceerd op 28/08/2023 om 09:07
Laatst bewerkt op 28/08/2023 om 15:37

De koninklijke schutterij St. Lambertus Oirsbeek kan terugkijken op een geslaagd schuttersseizoen. Op het laatste bondsfeest van het seizoen bleek dat de schutterij de jaarbeker 2023 in de klasse A had gewonnen.

Afgelopen zondag was het de beurt aan schutterij St. Sebastianus uit Heerlerheide om het laatste bondsfeest van de schuttersbond St. Gerardus Amstenrade te organiseren. Zowel in de optocht als tijdens de mars- en schoonheidswedstrijden viel de vereniging in de prijzen. Generaal Frits Roberts behaalde een fraaie tweede plaats bij de jaarprijzen als mooiste generaal.

Voor de jaarbeker wordt gekeken naar de onderdelen binnenkomst, houding optocht, en defilé. Verder worden ook de resultaten van de vaandeldrager en de commandant meegenomen in de puntentelling. De schutterijen zijn verdeeld in drie groepen en de rangschikking wordt gebruikt voor het promoveren en degraderen in de klasses.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties