GGD sluit grote en opent kleine vaccinatielocaties

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 24/01/2022 om 08:39
Laatst bewerkt op 24/01/2022 om 13:16

De GGD Zuid Limburg sluit binnenkort de grote vaccinatielocaties in de Rodahal in Kerkrade en het MECC in Maastricht. Mensen die nog een prik willen halen kunnen dan terecht op twee andere vaste locaties of zogeheten pop-up locaties in de buurt.

De grotere locaties kunnen eind deze maand dicht omdat het aantal volwassenen dat momenteel een vaccinatie of booster haalt fors is gedaald. Daarvoor in de plaats komen er twee andere vaste locaties aan de Palemigerboord 401 in Heerlen en de Akersteenweg 10 in Maastricht.

Pup-up locaties
Vanaf begin volgende maand kan men nog een prik halen op één van de pop-up locaties in 't Westhoes in Kerkrade, het Corneliushuis in Heerlerheide en zaal Suisse in Vaals. Op alle vaccinatielocaties kan men zonder afspraak terecht voor de eerste-, tweede- of boosterprik.

"Uit ervaring weten we dat mensen graag gebruikmaken van deze tijdelijke vaccinatielocaties", zegt Fons Bovens, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Zuid Limburg. "In totaal zijn er vorig jaar in 4 maanden 4920 prikken in de pop-ups gezet. Voor ons de reden om deze laagdrempelige manier van vaccineren wederom aan te bieden."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties