Gezochte mannen aangehouden tijdens grenscontroles

foto © ZO-NWS | istock
Gepubliceerd op 17/02/2023 om 10:25
Laatst bewerkt op 17/02/2023 om 10:29

De Duitse politie heeft donderdag twee Marokkaanse mannen aangehouden tijdens grenscontroles op de A76 bij Heerlen. Beide mannen werden gezocht door de Duitse justitie.

Een 33-jarige man liep tegen de lamp toen hij als bijrijder de grens richting Nederland passeerde. Bij het controleren van de persoonsgegevens bleek dat hij voor twee zaken gezocht werd. Hij moest nog een straf van honderd dagen uitzitten of een boete van ruim duizend euro betalen. De man koos voor dat laatste en mocht daarna zijn weg vervolgen. 

Korte tijd later werd in tegenovergestelde richting een 29-jarige automobilist aan de kant gezet. Hij had nog een straf openstaan omdat hij veroordeeld was voor diefstal. De man kon de boete van 800 euro echter niet betalen en moet daarom 40 dagen de cel in. Hij werd overgebracht naar de gevangenis in Aken.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties