Gezocht: klimaatburgemeester Brunssum

Foto: iStock
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 1/09/2023 om 10:16
Laatst bewerkt op 1/09/2023 om 10:23

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is nog steeds op zoek naar een klimaatburgemeester voor de gemeente Brunssum.

Inmiddels zijn er in Nederland zo'n 150 klimaatburgemeesters actief, maar in de Parelstad staat de vrijwillige vacature nog open. En dat terwijl de Nederlandse Klimaatweek (NKW) plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen door hun verhaal te delen. Daarnaast organiseert de Klimaatburgemeester tijdens de NKW een activiteit om andere inwoners van de gemeente te inspireren ook (meer) duurzame acties te ondernemen.

Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen voor volwassenen. Ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Meer informatie is te vinden op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties