Gewenste bedrag crowdfunding buurtAED binnen een dag gehaald

foto: Rense Boersma
Sam Verbeek
Gepubliceerd op 12/05/2023 om 11:13
Laatst bewerkt op 12/05/2023 om 11:21

De geldinzamelingsactie om de onderhoudskosten van een automatische externe defibrillator (AED) in Brunssum is succesvol verlopen. Binnen een dag was het gewenste bedrag van 575 euro al opgehaald.

Een AED is een apparaat om een persoon met een hartstilstand te kunnen reanimeren.

Rene Boersma uit Brunssum startte de inzamelingsactie. Die AED is vijf jaar geleden ook via zo'n actie aangeschaft omdat die volgens Boersma nodig was in de Maastrichterstraat waar hij woont. "Als er een noodgeval was moest ik via een aantal smalle straatjes, midden in een wijk zijn. Aangezien bij een hartstilstand elke seconde telt duurt dat te lang", liet Boersma eerder weten aan ZO-NWS.

De strategische plekken waar openbare AED's opgehangen worden, bepaalt en bekostigt de gemeente. Volgens de gemeente was de dekking voldoende en daarop besloot Boersma via crowdfunding geld op te halen om zo'n defibrillator te kunnen aanschaffen en aan zijn gevel te hangen. Dat lukte en het apparaat kon in de afgelopen vijf jaar meer dan 10 keer ingezet worden.

Tags

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties