Gerald Roethof: Ik blijf in hoger beroep advocaat Jos Brech

foto © ZO-NWS
Anonymous (not verified)
Gepubliceerd op 18/12/2020 om 09:16
Laatst bewerkt op 12/05/2021 om 10:02

Gerald Roethof blijft ook in het hoger beroep van de zaak Nicky Verstappen verdachte Jos Brech bijstaan als advocaat. Dat laat hij vrijdag desgevraagd weten aan ZO-NWS.

"Mijn idee is dat ik het verder zal gaan doen ja", legt Roethof uit. "Mijn overwegingen over het waarom hou ik nu even voor mezelf, ik heb besloten om tijdens het hoger beroep minder met de media te gaan praten", aldus de Amsterdamse strafpleiter. 

Jos Brech uit Simpelveld werd op 20 november dit jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het ontvoeren en seksueel misbruiken van Nicky Verstappen (11) op de Brunssummerheide in de zomer van 1998. 

Roethof liet toen nog weten te gaan bekijken of hij Brech ook in het hoger beroep zou blijven bijstaan als raadsman. Dat besluit heeft hij nu wel genomen, zo laat hij in een reactie weten. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties