Gemengde reacties op Oekraïners in oude gemeentehuis

Yves Lacroix
Gepubliceerd op 22/07/2022 om 10:14
Laatst bewerkt op 22/07/2022 om 10:33

Bezoekers van de inloopavond over de komst van 40 Oekraïense vluchtelingen in het voormalige gemeentehuis in Schinveld reageerden gemengd. Omwonenden waren nieuwsgierig, maar ook bezorgd. 

Omwonenden boden hulp aan, wilden meer weten over de toekomstige verblijfplaats van de vluchtelingen, maar maakten zich ook zorgen. Zo maakten sommige zich druk over mogelijke overlast die zou kunnen ontstaan en wilden mensen weten wat er met het gebouw zou gebeuren zodra de Oekraïners eruit vertrekken. 

Geruchten dat het gebouw daarna mogelijk gebruikt zou gaan worden als asielzoekerscentrum drukt de gemeente direct de kop in. "Dat is beslist niet het geval", zegt burgemeester Eric Geurts.

Eind september worden de eerste families in het voormalige gemeentehuis verwacht. In de tussentijd moeten enkele aanpassingen gedaan worden. Zo komen er douches en keukens. Ook moeten meerdere ruimtes nog tot slaapplekken omgetoverd worden. 

Naast de vluchtelingen krijgen er ook anti-krakers onderdak. Zij krijgen een eigen vleugel van het gebouw voor zichzelf, maar hebben als doel de vluchtelingen bij te staan en de oren en ogen van de gemeente te zijn. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties