Gemeenteraad stemt unaniem in met masterplan Schinveld 2.0

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/11/2023 om 09:55
Laatst bewerkt op 1/11/2023 om 10:13

De gemeenteraad van Beekdaelen heeft unaniem groen licht gegeven voor het Masterplan Centrum Schinveld 2.0. Daarmee kan het miljoenenproject van de gemeente van start gaan.

De raadsleden waren het dinsdag snel met elkaar eens dat het centrum van Schinveld heel urgent een opknapbeurt verdient. Met een investering van ruim 14 miljoen euro verdeeld over zeven deelgebieden moet de leefbaarheid en de veiligheid in het gebied in de komende jaren worden verbeterd. Met name de Beekstraat gaat gebukt onder leegstand en criminaliteit. Dat werd voor de raadsleden nog eens extra duidelijk tijdens een schouw door het centrum.

Eén punt van kritiek op het plan was het ontbreken van een gemeenschapsvoorziening. De Vernieuwingsgroep gaf aan hiervoor met een voorstel te komen tijdens de aanstaande begrotingsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Henk Reijnders liet weten dat de gemeenschapsvoorziening niet in het project is opgenomen omdat in december het accommodatiebeleid van de gemeente vastgesteld gaat worden en er op dit moment geen financiële middelen voor zijn.

De raad vroeg ook aandacht voor goede communicatie zowel richting de burgers, maar ook richting de gemeenteraad zodat zij de voortgang van de deelprojecten kunnen beoordelen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties