Gemeenteraad Beekdaelen wil nieuw gemeentehuis in Nuth

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 24/04/2024 om 10:30
Laatst bewerkt op 24/04/2024 om 10:27

Burgemeester Eric Geurts van de gemeente Beekdaelen moet in Nuth op zoek naar een geschikte plek voor het nieuwe gemeentehuis. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten.

Onlangs werd duidelijk dat nieuwbouw op bedrijventerrein de Horsel in Nuth vanwege de stikstofproblematiek niet haalbaar is. De optie van het college van B&W om te bekijken of 'Oirsbeek' als locatie in aanmerking komt viel niet in goede aarde bij de oppositiepartijen.

Fractievoorzitter Rodney Swelsen van oppositiepartij D66 wees ook op de gevolgen voor de plaatselijke ondernemers mocht het gemeentehuis uit het centrum van Nuth verdwijnen. Ook coalitiepartij Beekdaelen Lokaal was heel duidelijk en gaf aan voor Nuth te kiezen. Met een amendement van de vier oppositiepartijen (VVD, GroenLinks, D66, PvdA) werd het voorstel aangepast en daarna aangenomen met 15 stemmen voor en tien tegenstemmen van het CDA en de Vernieuwingsgroep.

Naast de komst van het gemeentehuis moet er tegelijkertijd gekeken worden naar de doorontwikkeling van het centrum in Nuth. Net als voor de Beekstraat en het centrum in Schinveld is er via de zogeheten Regiodeal ook geld beschikbaar om delen van het centrum in Nuth te renoveren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties