Gemeenten nemen financieel risico Leisure Lane op zich

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 23/06/2022 om 09:37
Laatst bewerkt op 23/06/2022 om 10:44

De betrokken gemeenten bij het Leisure Lane project, de fietsroute van Simpelveld tot in Beekdaelen, nemen als opdrachtgevers het financiële risico van de bovengemiddelde prijsstijging voor hun rekening. De aanleg van de Leisure Lane kan dit najaar van start gaan.

Dat heeft de stuurgroep Leisure Lane besloten. In de vergadering is ook specifiek stil gestaan bij de golf van prijsstijgingen die door de oorlog in Oekraïne de kostprijs van de Leisure Lane omhoog kunnen drijven. Hoeveel dat zou kunnen zijn is nog niet duidelijk. 

Als het project stopgezet zou worden zou dat een kapitale vernietiging van 4,7 miljoen euro betekenen.  Dat zijn de kosten van het project tot 1 juli 2022. Daarnaast zou het pauzeren van het project zo'n 250.000 euro per maand kosten. Reden om door te zetten. 

Aanleg van de eerste delen van de Leisure Lane is voorzien in het najaar van 2022. De aanleg van de overige delen start later in 2023, waarmee het mogelijk blijft de Leisure Lane eind 2023 volledig te kunnen openstellen.

Versoberingen
De kosten van het project vielen eerder al hoger uit dan verwacht. Er bleek zo'n 9,2 miljoen euro extra nodig te zijn. Versoberingen zoals het schrappen van een aantal kunstwerken of rustpunten moesten de hogere kosten terug dringen. 

De raming van de 9,2 miljoen was gebaseerd op prijzen van voor de oorlog in Oekraïne. 

Lees ook: 'Hogere kosten Leisure Lane verwacht door oorlog Oekraïne'

Foto © ZO-NWS | Leisure Lane Parkstad

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties