Gemeente wil gezondheidscentrum Schinveld kopen

foto: Google Maps
Gepubliceerd op 15/06/2023 om 10:04
Laatst bewerkt op 15/06/2023 om 11:19

De gemeente Beekdaelen is voornemens om het gezondheidscentrum in Schinveld te kopen. Met de koop is een bedrag gemoeid van iets meer dan 1 miljoen euro.

Het pand waarin onder andere een huisartsenpraktijk, een apotheek en het CMWW gevestigd zijn is nog eigendom van Woningcoöperatie Weller. Weller heeft besloten om al het commercieel vastgoed te verkopen aan een private investeerder. De ontwikkelingen rondom de Bleekplaats zouden gehinderd kunnen worden door de komst van een commerciële partij. Daarom ging de gemeente in gesprek met de woningcoöperatie. Ook de zes verhuurders die in de appartementen op de tweede etage wonen zien niets in een eventuele 'vreemde' toekomstige eigenaar van de woningen.

Doel is om de locatie in de komende vijf jaar te herontwikkelen. De huisartsenpraktijk, het CMWW en de fysiotherapeut hebben behoefte aan meer praktijkruimte. Daarom wordt al enige tijd gekeken naar een alternatieve locatie voor de partijen. Hierbij is het voormalige gemeentehuis aan de Kloosterlaan een optie.

Uit de stukken van de gemeente blijkt dat de risico's voor de gemeente klein zijn en dat Weller de opbrengst van de verkoop gaat investeren in de ontwikkelingen in Schinveld.

De gemeente en Weller zijn zo goed als rond. Alleen de gemeenteraad moet tijdens de raadsvergadering van 27 juni instemmen met het plan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties