Gemeente Voerendaal wil een jongerenraad

Foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 7/11/2022 om 10:47
Laatst bewerkt op 7/11/2022 om 12:25

De gemeente Voerendaal wil een jongerenraad inzetten om ook het advies van de jongeren uit de gemeente mee te kunnen nemen in de besluiten.

Daarom is de gemeente op zoek naar minimaal vijf kinderen en jongeren tussen 10 en 20 jaar. Zij kunnen meedenken over thema's zoals sport, uitgaan, evenementen, jeugdhulp, onderwijs, cultuur, wonen, werken en nog veel meer. Vervolgens kunnen zij een advies uitbrengen aan het college van burgemeester en wethouders.

De jongerenraad komt twee keer per jaar bij elkaar. Daarnaast worden de jongerenraadsleden ook betrokken bij acties en evenementen voor jongeren. Op deze manier kunnen ideeën direct in praktijk gebracht worden. 

Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor de jongeren in Voerendaal? Of heb je suggesties voor belangrijke thema’s? Stuur dan een mailtje aan info@voerendaal.nl o.v.v. ‘Jongerenraad’.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties