Gemeente Voerendaal neemt exploitatie De Borenburg tijdelijk over

Gepubliceerd op 19/02/2024 om 16:30
Laatst bewerkt op 19/02/2024 om 16:35

Omdat er nog steeds geen nieuwe exploitant gevonden is neemt de gemeente Voerendaal de exploitatie van Cultureel Centrum De Borenburg per 1 maart tijdelijk over.

 

“Hiermee waarborgen we dat verenigingen gewoon gebruik kunnen blijven maken van De Borenburg”, meldt de gemeente aan ZO-NWS. Ondertussen gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe exploitant. “Binnenkort wordt de exploitatie van De Borenburg openbaar aangeboden.”

Vijf weken nadat Joël Jahae en Ralf Pacbier bekend maakten dat ze gingen stoppen met de exploitatie van De Borenburg heeft zich nog geen nieuwe uitbater aangediend. Op de website van Horeca Makelaardij Totaal, het bedrijf dat het Voerendaalse horecapand in portefeuille heeft, staat dat voor De Borenburg een ‘verlaagde overnameprijs’ geldt van €95.000.

Jo Olivier van het Geleense horeca-makelaarskantoor zei afgelopen vrijdag tegen ZO-NWS dat de zoektocht nog bezig is. “Maar er lopen wel diverse gesprekken, ook zijn meerdere partijen er mee bezig waaronder overheidsinstanties.” Een van die partijen, zo blijkt vandaag, is de gemeente Voerendaal die er alle belang bij heeft dat het plaatselijke verenigingsleven in de toekomst gebruik kan blijven maken van het Cultureel Centrum.

Voordat zij De Borenburg een jaar geleden overnamen runde Joël Jahae een kapsalon en werkte Ralf Pacbier in de logistiek. Vóór die tijd werd De Borenburg dertien jaar geëxploiteerd door Leona en Ron van Leeuwen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties