Gemeente pakt wateroverlast Eygelshoven aan

Foto: ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 5/03/2024 om 09:56
Laatst bewerkt op 5/03/2024 om 10:52

Eygelshoven neemt een reeks maatregelen om de wateroverlast aan te pakken. De spoortunnel aan de Putstraat is volgens velen een plek die extra aandacht verdient. 

De maatregelen moeten voorkomen dat de tunnel blank komt te staan bij hevige regenval, zoals in 2021 het geval was. Zo wordt er een grote waterbuffer aangelegd op het terrein waar tot voor kort nog volktuintjes lagen. Ook wordt de Geul die parallel aan het spoor loopt vergroot. Een drempel moet er voor zorgen dat het water in de goede richting wordt geleid.

Verder wordt volgens dagblad De Limburger de waterafvoer richting de Anselderbeek verbeterd. Ook komt aan de Boomgaardskuilweg een extra regenbuffer. Op deze manier moet voorkomen worden dat het water vanuit het hoger gelegen Waubach de dorpskern Eygelshoven in stroomt.

De gemeente Kerkrade en het Waterschap Limburg namen na de grote wateroverlast van 2021 al diverse maatregelen. Na verschillende stevige regenbuien is gebleken dat er nog  enkele verbeteringen nodig zijn om wateroverlast verder te beperken. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties