'Gemeente moet in gesprek over overlast Schinveld'

Foto © ZO-NWS | Yves Lacroix
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 13/08/2021 om 09:39
Laatst bewerkt op 13/08/2021 om 11:18

De gemeente moet een bemiddelende rol innemen tussen ondernemers aan de straat An de Platz in Schinveld en omwonenden om een einde te maken aan de overlast die er zou heersen. Dat vindt de VVD Beekdaelen. In schriftelijke vragen vraagt de partij of het college bereid is dat te doen. 

Het college zou een brief ontvangen hebben van 28 omwonenden van de straat An de Platz. In de brief uiten de bewoners hun zorgen over overlast, handhaving van de openbare orde en de verkeersveiligheid. De VVD is in gesprek gegaan met de bewoners en klopt daarom aan bij het college. 

Zo wil de partij weten welke afspraken gemaakt zijn met ondernemers over geluidsoverlast en of die afspraken ook worden nageleefd. Ook vraagt de VVD duidelijkheid over het aantal plaatsen dat is vastgelegd in de terrasvergunning en of de vergunning ook ruimte biedt voor ander terrasmeubilair. 

Daarnaast zou de verkeerssituatie ook een probleem zijn. Zo zou er geparkeerd worden op doorkruiste vakken. Hierdoor wordt de straat moeilijk bereikbaar en zijn vakken waar parkeren wel is toegestaan door paaltjes amper te gebruiken. 

De briefschrijvers maken wel duidelijk dat ze niet uit zijn op een confrontatie met de ondernemers. De hoop is om tot een structurele oplossing te komen. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties