Gemeente Landgraaf betaalt reparatie oorlogsmonument in Rimburg

foto: Gemeente Landgraaf
Gepubliceerd op 10/07/2024 om 16:31
Laatst bewerkt op 10/07/2024 om 17:07

De gemeente Landgraaf zal de herstelkosten betalen van het oorlogsmonument in Rimburg. Het monument naast de Sint-Jozefkapel werd eind mei vernield.

Dit tot groot verdriet van de Vereniging Vrienden van de St. Jozefkapel die zowel de kapel als het monument beheert. Op het monument staan de namen vermeld van de oorlogsslachtoffers uit de toenmalige gemeente Ubach over Worms.

"Wij vinden het als gemeente erg belangrijk dat het zeer betekenisvolle monument wordt hersteld", zegt burgemeester Richard de Boer. "Later dit jaar vieren we 80 jaar vrijheid. Het zou mooi zijn als het oorlogsmonument dan is hersteld."

De vandalen zijn nog steeds spoorloos. Mochten ze in de kraag worden gevat, dan worden de herstelkosten alsnog op hen verhaald.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties