Gemeente gaat zwemmen in Sibelcogroeve onderzoeken

Gepubliceerd op 2/12/2020 om 10:04
Laatst bewerkt op 2/12/2020 om 10:46

Heerlen gaat de mogelijkheden voor recreatief zwemmen in de Sibelcogroeve onderzoeken. De gemeente werkt in het onderzoek samen met het zandwinningsbedrijf Sibelco, Natuurmonumenten, de Provincie en diverse bewonersgroeperingen.

Het standpunt is dat er in de toekomst gezwommen kan gaan worden in de zandgroeve. Er wordt onderzocht welke van de plassen het meest geschikt is. De Zuidplas is het eerst beschikbaar omdat daar niet meer wordt afgegraven. De Middenplas is op zijn vroegst vanaf 2023 beschikbaar omdat in dat deel van de groeve nu nog zilverzand gewonnen wordt.

Ook moet er natuurlijk naar de veiligheid en naar de exploitatie gekeken worden. Volgens verantwoordelijk wethouder Loek Damen is een natuurzwembad in Nederland niet uniek. 'De sibelcogroeve is echter een bijzondere lokatie die veel mogelijkheden biedt om in te recreëren'.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties