Gemeente Beekdaelen wil Meetpoint kopen

foto: Google Streetview
Gepubliceerd op 24/04/2023 om 13:15
Laatst bewerkt op 24/04/2023 om 13:33

De gemeente Beekdaelen is voornemens om Meetpoint te kopen. De koop maakt onderdeel uit van het project Revitalisering Kern Schinveld.

Uit de stukken voor de commissievergadering blijkt dat de gemeente nog twee panden in de Beekstraat gaat kopen. Voor de aanschaf van de panden met de huisnummers 1, 3 en 7 gaat de gemeente bijna 880.000 euro uittrekken. Dat geld komt uit de regeling specifieke uitkering volkshuisvesting (VHF) van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het geld wordt via de stadsregio Parkstad aan de gemeente Beekdaelen uitbetaald.

Als de gemeenteraad definitief groen licht heeft gegeven voor de aankoop van de panden zet de gemeente de eerste onomkeerbare stappen in het project om de kern van Schinveld te herstructureren. Naast het aanpakken van in verval geraakte panden wordt ook de ondermijning die vooral in de Beekstraat plaatsvindt aangepakt. 

Doel is om uiteindelijk de leefbaarheid in de kern van Schinveld te verbeteren door een winkel- en woningaanbod op maat te realiseren. 

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties