Gemeente Beekdaelen bestaat vijf jaar

Gepubliceerd op 29/11/2023 om 13:19
Laatst bewerkt op 29/11/2023 om 14:27

Het is 1 januari 2019 als de drie gemeenten Onderbanken, Schinnen en Nuth officieel worden samengevoegd. In 2024 bestaat de fusiegemeente Beekdaelen dus vijf jaar.

De gemeente heeft besloten dat dit niet met één groot feest te vieren. Inwoners, verenigingen en organisaties worden uitgedaagd om samen vorm en inhoud te geven aan de festiviteiten en activiteiten in het kader van jubileum. De activiteiten kunnen te maken hebben met kunst, cultuur, sport/bewegen of welzijn of een combinatie hiervan.

Iedere aanvrager kan een subsidie krijgen van maximaal 500 euro. Echter door het koppelen van meerdere activiteiten van verschillende aanvragen kunnen subsidies gestapeld worden. Een dergelijke vorm draagt bij aan een goede mix van activiteiten waarbij samenwerken centraal staat. Door meerdere kleinere activiteiten te ondersteunen kunnen meer mensen genieten van het jubileum.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties