Geen wijzigingen na hertellen stemmen

foto: Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 24/03/2022 om 17:14
Laatst bewerkt op 24/03/2022 om 17:30

Het hertellen van de stemmen in de gemeente Heerlen heeft niet voor veranderingen gezorgd. Dat heeft het centraal stembureau donderdag bekend gemaakt.

In de gemeente was bij enkele stembureau's een verschil opgetreden tussen de handmatige en digitale tellingen. Omdat twee partijen op enkele stemmen na een restzetel misliepen werden de ruim 30.000 stemmen opnieuw geteld. 

Uiteindelijk heeft de hertelling niet tot een andere zetelverdeling geleid. De Ouderen Partij Heerlen wordt de grootste. Ondanks een verlies van 2 zetels eindigt de SP in Heerlen op een tweede plaats. Vooral de nieuwkomers deden het goed in Heerlen De Jongerenpartij is de grote verrassing met drie zetels en verder komen de PVV en het Forum voor Democratie in de Heerlense raad.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties