Geen publiek welkom bij pro formazitting Donny M.

Gepubliceerd op 17/08/2022 om 15:01
Laatst bewerkt op 17/08/2022 om 15:21

Hoewel de eerste pro formazitting van Donny M. openbaar is, is publiek niet welkom op de rechtbank in Maastricht. De reden is verbouwingswerkzaamheden.

Donny M. (22), verdacht van de moord op en het ontvoeren van Gino van der Straeten (9), moet op 14 september voor het eerst voor de rechter verschijnen. Als alternatief is de zitting voor publiek op beeldschermen te volgen in Wijkcentrum Het Ruweel aan de Malbergsingel in Maastricht. Hier is men vanaf 9.00 uur welkom. De pro formazitting begint om 10.00 uur.

Bij een zogenaamde pro formazitting wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de verdere planning van de strafzaak en of de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven zitten. Inhoudelijk komt de zaak pas later aan bod. 

Gino van der Straeten, die afkomstig was uit Maastricht, verdween op woensdagavond 1 juni. Hij was aan het voetballen in een speeltuintje in de Kerkraadse wijk Chevremont en logeerde bij zijn oudere zus. Toen hij in de avonduren niet terugkeerde, werd er alarm geslagen. 

Gino's stoffelijk overschot werd, op aanwijzing van Donny M., op zaterdagmorgen 4 juni gevonden in een tuin aan de Opbraakstraat in Geleen. Tijdens onderzoek werd er op de gsm van M. door de politie kinderporno gevonden. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties