Geen integriteitsonderzoek naar Heerlens raadslid

foto: Stadhuis Heerlen
Gepubliceerd op 27/05/2021 om 13:55
Laatst bewerkt op 27/05/2021 om 14:54

De raadsleden van Heerlense fractie van D66 zien af van een verzoek om een integriteitsonderzoek te starten naar raadslid Roel Leers (Hart-Leers). Dat heeft burgemeester Roel Wever woensdag tijdens de raadsvergadering bekendgemaakt.

De burgervader gaf aan dat hij het initiatief genomen had nadat de twee raadsleden enkele maanden geleden aangaven een dergelijk onderzoek te overwegen, schrijft dagblad De Limburger.

Leers zou enkele geheime stukken van de gemeente opgevraagd hebben. Met deze stukken zou partijgenoot Jos van de Mortel mogelijk zijn voordeel kunnen doen in enkele juridische zaken, waar de gemeente Heerlen en de vastgoedeigenaar in verwikkeld zijn. Tijdens een gesprek met de betrokken raadsleden werd vastgesteld dat er geen aanwijzingen zijn dat de heer Leers onjuist gehandeld heeft.

Het geheime stuk gaat over de grondexploitatie van het Maankwartier. Eerder wilde het college van burgemeester en wethouders het document openbaar maken, maar zag daar door een lopende rechtszaak toch vanaf. 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties