Geen dwangsom van 360.000 voor afvalbedrijf Vossenberg

foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 15/06/2022 om 10:55
Laatst bewerkt op 15/06/2022 om 11:13

Het Brunssumse bedrijf Vossenberg hoeft definitief geen dwangsom van 360.000 euro te betalen. Dat concludeert het provinciebestuur. Een telefonische toezegging van toenmalig gedeputeerde Eric Geurts (PvdA) uit 2019 laat de provincie geen andere keus. 

Het afvalbedrijf had een vergunning voor het recyclen van plastic afval, maar kreeg door de provincie een dwangsom opgelegd omdat het niet voldeed aan de brandveiligheidseisen. 

Geurts belde namens de provincie met het bedrijf en gaf aan dat de dwangsom niet betaald hoefde te worden als Vossenberg alsnog de brandveiligheid op orde zou brengen. 

Integriteitskwestie
Eerder concludeerde een extern onderzoek dat Geurts met het telefoontje niet over de schreef was gegaan. Opvolger van Geurts als gedeputeerde, Robert Housmans (PVV), had een melding gemaakt over vermeende schending van de integriteit van de huidige burgemeester van Beekdaelen. 

Daarnaast had het onderzoek geen aanwijzingen gevonden dat er een band tussen Geurts en Vossenberg Beheer zou zijn. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties