Geen banken, maar een zwembad in de kerk

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 23/11/2023 om 13:09
Laatst bewerkt op 23/11/2023 om 13:45

Het zou zo maar eens kunnen dat de banken van de Franciscus van Assisiëkerk in Heerlen plaats gaan maken voor een zwembad. Het technisch onderzoek geeft in ieder geval groen licht voor het plan.

In de monumentale kerk aan de Laanderstraat is een 25 meterbad goed te realiseren. Uit het technisch onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren blijkt dat de vloer en de kelder geen probleem zijn. Ook zijn er voldoende opties om de werking van het chloorwater op het kerkgebouw tegen te gaan.

In een reactie aan dagblad de Limburger laat wethouder Jordy Clemens weten dat hij in april denkt een plan voor te kunnen leggen aan de gemeenteraad. De gemeente Heerlen wil al langere tijd een bad in het centrum van de gemeente hebben. De Putgraaf is een andere locatie die de gemeente op het oog heeft. Echter zou het aanleggen van het bad in de kerk nog wel eens goedkoper kunnen zijn. Dat is wel afhankelijk van de prijs die de gemeente moet neerleggen voor het kerkgebouw.
Die onderhandelingen gaan overigens pas na de jaarwisseling plaatsvinden laat de wethouder weten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties