Geen appeltje van Oranje voor Next Step Perron045

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/05/2022 om 09:15
Laatst bewerkt op 13/05/2022 om 10:16

Het jongerenproject Next Step Perron045 uit Brunssum heeft geen appeltje van Oranje gekregen. Dat is duidelijk geworden tijdens de uitreiking op Paleis Noordeinde, waar Koning Willem-Alexander de prijzen aan de winnaars heeft overhandigd.

Next Step Perron045 viel in de smaak bij zowel het publiek als de jury. Het kreeg de meeste stemmen van het publiek. Op de jury maakten de Brunssumers ook de nodige indruk met een overtuigende pitch. Daarmee behaalden zij wel de top 10. Next Step Perron045 geeft kansarme jongeren tussen de 16 en 27 jaar de mogelijkheid zich te ontwikkelen en zelf toekomstplannen te maken. Hierbij worden zij ondersteund door een coach die ze zelf uitkiezen. 

Jaarlijks reikt het Oranje Fonds prijzen uit aan uitzonderlijke sociale initiatieven. Het thema van dit jaar is 'Kansengelijkheid voor alle jongeren'. Oranje Fonds ziet de kansenongelijkheid onder jongeren als een drastisch probleem. Bovendien is het fonds van mening dat door de coronacrisis het probleem groter is geworden.

De drie winnaars, Young Leaders Community, JongPIT en Triple ThreaT, mogen een bedrag van 25.000 euro bijschrijven op hun rekening. Dit jaar namen 133 projecten deel aan Appeltje van Oranje. De deelname aan Appeltje van Oranje en de succes van het project maakte het wel mogelijk om andere subsidies binnen te slepen. Voor het bereiken van de top 40 krijgt Next Step Perron045 1.500 euro van het Oranje Fonds.

Reclame

Advertenties