Gedeeltelijke afsluiting Rimburgerweg wegens dassenburcht

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 26/02/2024 om 14:14
Laatst bewerkt op 27/02/2024 om 10:57

Vanwege de ontdekking van een dassenburcht onder de Rimburgerweg is een deel van die straat enige tijd afgesloten geweest. Eén van de gangen van de burcht loopt onder de weg door. Als gevolg daarvan is het asfalt deels ingezakt.

De gemeente Landgraaf laat weten dat een ecologisch adviesbureau nu gaat onderzoeken of de burcht daadwerkelijk bewoond wordt door dassen. Mocht dat het geval zijn dat kan dat gevolgen hebben voor het herstellen van het wegdek. De das is namelijk een beschermd diersoort.

Volgens de gemeente was het noodzakelijk om een deel van de weg af te sluiten. "Als  een auto of vrachtwagen over de door de dassenburcht verzwakte weg rijdt, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden". 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties