'Foutieve werkwijze was geen opzet'

Foto © ZO-NWS | VVD Parkstad
Gepubliceerd op 18/10/2021 om 11:23
Laatst bewerkt op 18/10/2021 om 17:29

Raadslid Sebastiaan Vliegen uit Voerendaal heeft niet fout gehandeld toen hij in juni voorstelde om een commissielid te wijzigen. Dat blijkt uit het onderzoek van expertisecentrum Bing. Ook is er geen sprake van belangenverstrengeling bij de leden van de VVD. 

Enkele partijen riepen in juni op tot een onderzoek naar de werkwijze van VVD raadslid Sebastiaan Vliegen. Een raadsvoorstel over de commissiesamenstelling dat Vliegen aanleverde zou volgens een raadslid de schijn opwekken dat de burgemeester en de griffier het voorstel al getekend hadden. Omdat Vliegen voorafgaand aan de vergadering hierover open gecommuniceerd heeft sluit Bing uit dat er opzet in het spel was. Wel wordt aangegeven dat dergelijke sjablonen van de afdeling griffie niet door raadsleden gebruikt mogen worden. 

Lees ook: Procedureel onderzoek naar VVD raadslid Vliegen

Ook is er geen sprake van belangenverstrengeling als een raadslid zich positief uitspreekt over een organisatie waarbij een ander lid van de politieke partij betrokken is. In dit specifieke geval ging het om een reserve-commissielid van de VVD.

Burgemeester Wil Houben van de gemeente Voerendaal is dan ook van mening dat de onderzochte zaken afgehandeld zijn en benadrukt "de rol van de griffie te respecteren en rolovernemend gedrag achterwege te laten".  

Vliegen is blij dat de intensieve periode van onderzoek achter de rug is. "Voor mij zelf en zeker voor mijn gezin dat direct geconfronteerd werd met de in het openbaar gemaakte verdachtmakingen", aldus het raadslid. "Het rapport bevestigt dat mijn handelen integer is. Onderzoeksbureau BING heeft de verdachtmakingen als onjuist beoordeeld". Ook is hij blij dat burgemeester Houben oog heeft voor het niet respecteren van de gedragscode.  

 

Reclame

Advertenties