Wie is deze overvaller van bejaard stel Brunssum?

Foto: Opsporing Verzocht
Gepubliceerd op 12/10/2022 om 09:21
Laatst bewerkt op 12/10/2022 om 09:40

De recherche is naarstig op zoek naar nog twee verdachten van een brute woningoverval op een bejaard stel in Brunssum, in oktober vorig jaar. Eén van hen (foto) is vastgelegd door een bewakingscamera. 

Een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Panningen, werd eerder al aangehouden. Op 27 oktober vorig jaar belden rond 23:40 uur drie personen aan bij de woning van een 77-jarige vrouw.

Zij hadden een mes bij zich en dreigden daarmee de keel van de vrouw door te snijden. Ook zouden zij een vuurwapen hebben gehad. De destijds 89-jarige vriend van de vrouw bleef ongedeerd. Hij werd wel bedreigd toen hij in bed lag. Het trio maakte zich met een geldbuit uit de voeten.

De politie heeft camerabeelden van het voorval gedeeld. Daarbij is één van de verdachten duidelijk te zien. Eerst met een jas aan, daarna zonder. Die jas is twee dagen later teruggevonden bij het Treebeekplein.

Daarnaast is er net voor en na de overval een BMW stationwagen met zonnedak op de beelden vastgelegd. De politie komt graag te weten wie in de wagen reed.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties