Foto-expositie over het verdwijnen van de mijnen

foto © ZO-NWS | Joey Veltrop
Gepubliceerd op 22/11/2021 om 11:45
Laatst bewerkt op 22/11/2021 om 14:02

In Heerlen wordt vrijdag de foto-expositie 'Toen de Mijnen verdwenen' geopend. De expositie wordt georganiseerd in het kader van het Expojaar van IBA Parkstad.

Wethouder Jordy Clemens van Heerlen, Simone Claessens van het Nederlands Mijnmuseum en fotograaf Wouter Zaalberg openen om 16.30 uur de expositie. De tentoonstelling is vervolgens nog tot en met 13 februari te bezichtigen in het voormalige winkelpand aan de Geleenstraat 16 in Heerlen.

Wouter Zaalberg maakte in de afgelopen twee jaar honderden foto's in de voormalige mijnstad. Hierin staan ook nog enkele mijnwerkers van de laatste generatie centraal. 
Na de sluiting van de mijnen moest Heerlen een transitie maken omdat alles om de mijnbouw draaide. Met IBA pakstad is er de laatste jaren gewerkt aan een transitie naar groen waarbij de mijngeschiedenis toch behouden blijft.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties