Fortuna wint in Nijmegen en blijft in Eredivisie

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/05/2022 om 16:25
Laatst bewerkt op 15/05/2022 om 16:26

Fortuna Sittard heeft degradatie kunnen voorkomen en speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. In Nijmegen werd het zondagmiddag 0-1.

Voor Fortuna Sittard stond zondagmiddag tijdens de laatste competitiewedstrijd veel op het spel: handhaving in de Eredivisie, nacompetitie of degradatie. De club van trainer Sjors Ultee kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Zian Flemming scoorde in de 14e minuut uit een voorzet van Paul Gladon. Later had NEC een aantal goede kansen om op gelijke hoogte te komen, zoals een schot van Okita dat doelman Yannick van Osch wist te pareren. Tot aan de rust zou in elk geval niet meer gescoord worden.

Na rust nam met het aantal kansen voor NEC ook de spanning verder toe, want als NEC op gelijke hoogte zou komen betekende dat degradatie voor Fortuna. De 11 van Fortuna zetten alles op alles om te voorkomen dat NEC kon scoren. Maar ook in de 4 minuten extra tijd werd, ondanks een goed schot van Semedo op doel, niet meer gescoord.