Fortuna verliest in Kuip, positie Ultee meer onder druk

Gepubliceerd op 5/12/2021 om 18:40
Laatst bewerkt op 5/12/2021 om 18:46

Fortuna komt door de ruime nederlaag (5-0) zondagmiddag bij Feyenoord steeds meer in zwaar weer. En de positie van trainer Sjors Ultee lijkt onhoudbaar te gaan worden.

Vijf verliespartijen op rij. Met die statistieken togen de Sittardenaren naar De Kuip voor het duel tegen het sterke Feyenoord. Met goede bedoelingen uiteraard, maar de ploeg van Arne Slot bleek moeilijk te verslaan.

Al na nauwelijks acht minuten spelen werd rommelig uitverdedigen van de Fortunezen genadeloos afgestraft. Til kon vrij op Van Osch doorlopen en met een bekeken lobje opende hij de score: 1-0.

Het was dik twintig minuten later nota bene een oud-speler van Fortuna die de wedstrijd eigenlijk op de moment al besliste. Bryan Linssen kopte een corner keurig en beheerst binnen: 2-0.

Vlak voor rust deelden de gasten een eerste speldenprik uit via Tekie, maar zijn afstandschot werd onder uit de hoek getikt door de Israëlische doelman van het verder oppermachtige Feyenoord.

Kort na de pauze maakte Linssen het derde doelpunt van de dag en Sinisterra tilde de stand naar 4-0. Invaller Jahanbakhs bepaalde de eindstand op 5-0.

Hoewel de positie van trainer Ultee door deze zoveelste nederlaag nog meer onder druk komt te staan, moeten de Turkse bazen in Sittard ook eens de selectie danig onder de loep nemen want die loopt niet over van kwaliteit.