Fortuna verdiend met drie punten van het veld

Gepubliceerd op 7/10/2024 om 09:09
Laatst bewerkt op 7/10/2024 om 09:41

Fortuna Sittard stapte zondag verdiend met drie punten op zak van het veld. De ploeg van trainer Danny Buijs won thuis met 1-0 van AZ.

Fortuna liet al snel zien dat zij het de ploeg uit Alkmaar, momenteel de nummer drie van de Eredivisie, niets ging schenken. Fortuna was de sterkste ploeg en wist regelmatig in scoringspositie te komen, maar zij verzuimden te scoren. Grootste kans kwam vlak voor rust. Fortuna kreeg van de video scheidsrechter (VAR) een penalty toegewezen. Alen Halilovic trof echter de paal en daarom stond er met rust nog steeds 0-0 op het scorebord.

Na rust was het wederom Fortuna die lange tijd de regie op het veld in handen had. Pas op het slot kwam AZ in het spel en konden zij steeds meer druk zetten. Tien minuten voor het einde was het dan toch raak. Fortunees Rodrigo Guth benutte een hoekschop optimaal en kopte de bal hard voorbij aan de doelman van AZ. Die voorsprong werd vervolgens met hand en tand verdedigd, waardoor de Sittardenaren met een knappe overwinning een reeks van zware wedstrijden hopelijk achter zich kan laten.

Fortuna staat nu op een een tiende plek met evenveel punten. De volgende tegenstander is Willem II. Zondagmiddag is om 12.15 uur de aftrap in Tilburg.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.