Fortuna pakt belangrijke punten in strijd tegen degradatie

Gepubliceerd op 16/04/2022 om 21:38
Laatst bewerkt op 16/04/2022 om 22:02

Fortuna Sittard heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen stadion versloeg de ploeg van trainer Sjors Ultee Sparta Rotterdam met 3-0. Mats Seuntjens en Paul Gladon maakten de doelpunten.

Fortuna begon voortvarend aan de wedstrijd en had vooral in de eerste helft het meeste balbezit. Al na 10 minuten zette Mats Seuntjens Fortuna op voorsprong. Uit een vrije trap bij de zestien werkte hij de bal voortreffelijk in de rechter hoek.

Ook Sparta was een paar keer gevaarlijk voor het doel van Yanick van Osch. Maar de bal werd tijdig weggewerkt. Voor rust maakte Paul Gladon, uit een voorzet van Zian Flemming, zijn eerste treffer dit seizoen en in dienst van Fortuna Sittard. Vlak voor rust leek Sparta terug in de wedstrijd te komen na een vrije trap, maar het doelpunt werd afgekeurd door de VAR.

Na de pauze was Sparta meer aan de bal. Een vrije trap ging hoog over. Fortuna kreeg een aantal hoekschoppen maar alleen een kopbal van Zian Flemming leverde gevaar op. Een dikke tien minuten voor het einde kon Fortuna weinig meer gebeuren toen opnieuw Gladon de bal in de netten werkte.

In de 3 minuten extra tijd leek het even zelfs 4-0 te worden, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Fortuna staat nu op een veilige 15e plaats.