Fortuna onderuit bij AZ in Alkmaar

Gepubliceerd op 2/12/2021 om 21:11
Laatst bewerkt op 2/12/2021 om 21:28

Fortuna Sittard heeft donderdagavond niet kunnen winnen van AZ. In Alkmaar werd het 2-1.

Fortuna kwam al vroeg in de wedstrijd, in de negende minuut, op voorsprong via een hoekschop van Cox. Zian Flemming werkte de bal in de netten. AZ kon de stand na 20 minuten gelijk zetten, maar de bal ging rakelings langs het doel van Van Osch. Vlak voor rust kwam AZ, dat steeds vaker gevaarlijk bij het doel van Fortuna kwam, dan toch op gelijke hoogte via Pavlidis.

Vlak na rust viel opnieuw snel een doelpunt. Karlsson werkte de bal achter Fortuna-doelman Yanick van Osch: 2-1. Fortuna tok ten strijde om de achterstand om te buigen, maar dat lukte niet. Fortuna raakte te vaak de bal kwijt. Een mooie kans van Hansson in de 84e minuut ging net over de lat.

Voor de ploeg van trainer Sjors Ultee was het de vijfde nederlaag op rij.