foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 11/05/2022 om 22:03
Laatst bewerkt op 12/05/2022 om 10:08

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse, dat van de laatste zeven wedstrijden er vijf verloor, was voor Fortuna Sittard een wedstrijd van cruciaal belang om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat lukte nog niet, maar het belandde door de 1-2 nederlaag wel op de nacompetitie-plaats.

De gehavende selectie van Sjors Ultee, zonder de geschorsten Mats Seuntjens, Zian Flemming en Deroy Duarte kende in de beginfase twee keer het geluk aan hun zijde, maar dankzij Yanick van Osch en de redding van de paal bleef het 0-0. Ook halverwege de eerste helft was Vitesse de betere ploeg maar wederom door uitstekend keeperswerk van de Fortuna doelman kwam Vitesse niet tot scoren.

Fortuna kon er weinig tegenover zetten tot de 35e minuut toen Lisandro Semedo na goed doorkoppen van Ben Rienstra een enorme kans kreeg, maar zijn vizier niet op scherp stond. Vlak voor rust was er toch nog de nodige ophef toen Paul Gladon naar de grond ging, maar scheidsrechter Pol van Boekel twijfelde of het een strafschop was al dan niet. De VAR gaf uitsluitsel en Paul Gladon zelf mocht aanleggen van elf meter 1-0. Echter de vreugde duurde niet lang want twee minuten later scoorde Million Manhoef uit een vlijmscherpe counter de 1-1, tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft probeerde Fortuna de druk op te voeren en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden, maar Vitesse bleef gevaarlijk in de omschakeling en de man waar Fortuna ook al in de eerste helft geen grip op kreeg Lois Openda kopte in de 64e minuut de 1-2 voor Vitesse binnen. In de slotfase bleef Fortuna aandringen, maar kwam niet meer tot scoren.  Zondag zal in Nijmegen van NEC gewonnen moeten worden voor klassebehoud.