Fortuna bereikt met veel moeite volgende bekerronde

Fortuna Sittard heeft zich met een 0-1 overwinning op Sparta Nijkerk geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi van de KNVB. Het ging echter zeker niet van een leien dakje voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs.

De derdedivisionist bleef het grootste deel van de wedstrijd op hun eigen helft en liet vooral de bezoekers uit Sittard aan de bal. Die hadden de grootste moeite om door de verdediging heen te komen en kansen te creëren. Een overtreding op Robberechts zorgde tien minuten voor het einde voor de nodige onrust. Fortuna kreeg een strafshop toegekend. De fans van Sparta Nijkerk reageerden hierop met vuurwerk dat op het veld werd gegooid. De scheidsrechter besloot hierop de wedstrijd korte tijd stil te leggen tot dat de gemoederen tussen de fans waren bedaard.

Alen Halilovic benutte voor Fortuna de strafschop en daarmee stond tevens de eindstand op het scorebord. De loting voor de volgende ronde moet duidelijk maken wie de volgende tegenstander van de Sittardenaren wordt.