Forse jongerenoverlast blijft Brunssum teisteren: weer politieheli ingezet

Gepubliceerd op 27/08/2021 om 09:17
Laatst bewerkt op 27/08/2021 om 09:43

Brunssum wordt nog steeds geteisterd door forse overlast van jongeren. Daarom werd tijdens een politieactie donderdagavond weer een helikopter ingezet om agenten op de grond te ondersteunen. Dat bevestigt politiewoordvoerder Richard Mes vrijdag tegenover ZO-NWS. 

"De overlast van jongeren en jeugd met scooters was voor ons aanleiding om in actie te komen. Collega's in de politieheli, die dus volgens plan werd ingezet door ons, konden meekijken vanuit de lucht en helpen om de situatie onder controle te krijgen. Over eventuele resultaten kunnen we nu nog niks zeggen, dat volgt in een later stadium pas", aldus Mes namens de politie. 

Afgelopen woensdagavond was het om dezelfde reden ook al prijs in Brunssum, ook toen was de inzet van een politiehelikopter in Brunssum nodig. Dit gebeurde na een melding over overlastgevende jeugd bij een groenvoorziening aan de Platanendreef. 

De gemeente kondigde onlangs een samenscholingsverbod aan in Treebeek. Een groep jongeren zou daar niet wijken voor verkeer en zou zich schuldig maken aan vandalisme. Of de jongeren bij de Platanendreef dezelfde waren, werd niet duidelijk. De politie trof de jeugd namelijk niet meer aan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties