Forse celstraffen geëist tegen Brunssumers in grote drugszaak

Foto: iStock
Gepubliceerd op 24/05/2023 om 20:04
Laatst bewerkt op 24/05/2023 om 21:21

Justitie heeft woensdag voor de rechtbank tegen drie Brunssumers forse celstraffen geëist. Dit in een grote drugszaak rondom de productie van en handel in grote partijen harddrugs.

Conner S. (31) uit Brunssum hoorde een gevangenisstraf van tien jaar tegen zich eisen omdat hij volgens het Openbaar Ministerie (OM) spil in het drugsnetwerk zou zijn geweest. Tegen twee medeverdachten Alain C. (27) en Khalid Ben K. (26), eveneens afkomstig uit Brunssum, werd respectievelijk zes en zeven jaar celstraf geëist.

Volgens justitie hadden de twee een rol in de logistiek en uitvoering van het netwerk. In totaal worden 14 mensen, onder meer afkomstig uit Brabant, verdacht van betrokkenheid bij vijf drugslabs in Eygelshoven, Tegelen, Lanaken en de Duitse plaatsen Kassel en Ruppach.

De sturende rol van Conner S. uit Brunssum is volgens justitie duidelijk op te maken uit onderschepte chatgesprekken, schrijft De Limburger. De rechtbank doet op 13 juli uitspraak.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties