Fietsverbinding Parkstad-Heuvelland valt voor Voerendaal opnieuw fors duurder uit

foto: ZO-NWS
Gepubliceerd op 1/07/2024 om 10:01
Laatst bewerkt op 1/07/2024 om 10:48

De fietsverbinding Heuvelland-Parkstad is voor de gemeente Voerendaal zo'n twee miljoen duurder uitgevallen dan beraamd. Dat bijkt uit de jaarrekening van de gemeente en de D66-fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld.

In september 2023 werd in een raadsinformatiebrief nog gesproken over een tekort van 350.000 euro. Dit zou volgens wethouder Ruud Braun gedekt kunnen worden vanuit een ander project. Nu blijkt er toch sprake te zijn van een budgetoverschrijding van zo'n 66 procent. 

Ook na de onlangs gehouden commissievergadering bleef D66 met enkele vragen zitten. De politieke partij wil weten hoe het tekort gedekt gaat worden en of er voor dit jaar ook nog kosten voor de fietsverbinding verwacht worden. Daarnaast moet er volgens D66 gekeken worden of deze kosten niet verrekend kunnen worden met de vier andere partners in het project.

Het 7 kilometer lange fietspad werd in maart vorig jaar in gebruik genomen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties